leren zwemmen kinderenDe " 4 basics " van het veilig leren zwemmen voor kinderen:

1. Fun - water - leren zwemmen: belangrijk is dat kinderen plezier hebben in het water, en deze positieve gevoelens leren associëren met het leren zwemmen en het water.  Beloon de kinderen bij het uitvoeren van een oefening met een 'dikke duim', een knuffel, een 'high five' en geef complimentjes. 

2. Bellen blazen en ademen ( Bubbles & Breathing ): we tonen de kinderen hoe bellen te blazen door neus en mond.  Door de neus bellen kunnen blazen is belangrijk om het vervelend gevoel te vermijden van water in je neus te krijgen.  Vlot 'kopje onder gaan' afwisselend met komen ademen is het doel van de oefeningen 'bubbles & breathing'.

3. Leren drijven op de rug en buik ( Floating ): Eens de kinderen kunnen 'bellen blazen en ademen' zijn ze klaar om te leren drijven op de rug en op de buik.  Er wordt gestart met oefeningen met veel geruststellende ondersteuning, bijvoorbeeld door bij het drijven op de rug het hoofd en de rug te ondersteunen.  Geleidelijk aan wordt over gegaan naar zelfstandige 'floats'.

4. Naar de muur leren zwemmen ( Swimming to the wall ): De volgende stap is de kinderen veilig te leren de kant te bereiken bij het in het water vallen.  We leren ze om te draaien en aan de hand van 'de hondjesslag' de kant te bereiken.


Start to swim safe door deze 4 basics!  Deze komen uitgebreid aan bod tijdens de privé zwemles.