Leren zwemmen is voor veel mensen best een stresserende gebeurtenis, het kan echter anders.  Laat ons even een gouden tip geven.

Heel wat kinderen of volwassen zijn goed op weg om het zwemmen onder de knie te krijgen maar het lukt soms net niet, weet je wel, zo net dat ietsje tekort komen om comfortabel te kunnen zwemmen. Wel, door op je ademhaling te letten en deze eens te oefenen op het droge kan je heel wat vorderingen maken:

Door goed in te ademen en even ( ong. 2 sec. ) de lucht in je longen vast te houden en daarna vlot volledig uit te blazen gevolgd door opnieuw goed in te ademen en opnieuw ( ong. 2 sec. ) de lucht in je longen te houden.

Deze manier van ademen tijdens het zwemmen wordt door ons aangeleerd tijdens de privé zwemles.  Het zorgt ervoor dat je heel wat lucht in je longen hebt waardoor je drijfvermogen aanzienlijk verbeterd.  Het is DE MANIER bij uitstek om makkelijk te leren zwemmen.   Je kan dit makkelijk uitleggen aan een kind door bijvoorbeeld het voor te doen en 'bolle wangen' te maken.  Ze imiteren dit op een ludieke manier en hopsakee weer een stap vooruit.

Start to swim door juist te ademen :-)

Wij helpen je graag verder.



prive zwemles volwassenen