Zwemmen kan van jong tot oud beoefend worden, met een grote variatie aan intensiteit.  

Het cardiopulmonale systeem kan optimaal getraind worden zonder een zware orthopedische belasting. Daardoor is zwemmen voor ouderen / senioren een bij uitstek geschikte sport.

prive zwemles senioren
Ook kan zwemmen als therapie aangewend worden na operaties of tijdens langdurige blessures bij sporters, die andere sporttakken beoefenen.
Bij cardiologische aandoeningen als een hartinfarct wordt zwemmen in de revalidatiefase veelvuldig gebruikt om het herstel te bespoedigen.


Er bestaan slechts een gering aantal contra-indicaties voor het zwemmen; hartaandoeningen als aortastenose, ernstige oorafwijkingen, bepaalde ritmestoornissen met het risico op een collaps en ontregelde juveniele (insuline-afhankelijke) diabetes. Daarnaast zijn er een aantal tijdelijke contra-indicaties, voornamelijk infecties van keel, neus en oren.
Ten aanzien van epilepsie moet per individu bekeken worden wat de eventuele beperkingen inhouden.

Start to swim senor!,  start to feel good!  Wij helpen je graag op weg om plezier aan het zwemmen te beleven en plezier aan het ouder worden.  Met onze tips en tricks tijdens de privé zwemles zal je je fitheid aanzienlijk verbeteren.
seniorenzwemmen