Prive zwemles

"We hebben een zoon van 11 jaar die DCD of Dyspraxie heeft.

Dyspraxie is een motorische ontwikkelingsstoornis die leidt tot problemen bij het plannen en coördineren van motorische handelingen. Leren zwemmen is voor deze kinderen echt geen gemakkelijke opgave omdat ze niet automatiseren en arm- en beenbewegingen wel perfect kunnen uitvoeren maar niet synchroon en hierdoor dus niet tot zwemmen komen. Maxime had dus al verschillende professionele zwemlessen gehad maar helaas zonder resultaat.  Men (ergotherapeuten, gon, dokters...) hadden ons gezegd dat we er rekening moesten mee houden dat hij het nooit zou leren..."

How we did it:

Het allerbelangrijkste is de demotivatie allereerst om te buigen naar motivatie, door intensieve coaching en leeroefeningen af te wisselen met plezante oefeningen.  Privé zwemles maakt deze intensieve begeleiding mogelijk.

Starten vanaf nul, laat de basic oefeningen hun werk doen.  Eens men deze goed onder de knie heeft beginnen we met combinatieoefeningen.  Timing van bewegingen is zeer belangrijk om comfortabel te kunnen zwemmen, echter dit zal bij hen zeer moeizaam verlopen vanwege de ongemakken bij het synchroniseren van bewegingen.  Hier hebben we geen vat op, MAAR! op de timing wel... Oefeningen worden opgesplitst met een rustpauze tussenin.  In het begin gaat deze rustpauze lang duren, maar ook hier volgt gewenning. 

Dyspraxie en leren zwemmen... timing en opsplitsen van zwembewegingen zijn de keywords! 

Start To Swim with patience and timing!